Hoeveel relaties heeft een gemiddeld persoon?

(Gemiddeld) heeft een persoon veel verschillende soorten van relaties. Sommige van deze zijn familie, vriendschappen en romantische partnerschappen. Negatief gezegd, kan iemand ook een slecht contact hebben met anderen. Maar hoeveel relaties heeft een gemiddelde persoon?

Om te antwoorden op deze vraag is het belangrijk om te weten wat een ‘gemiddeld’ persoon precies inhoudt. Want iedere persoon is uniek en daardoor kunnen hun relaties sterk variëren. In sommige gevallen kan dit aantal laag zijn, terwijl anderen veel meer socialiseren dan gemiddeld! Desondanks is er genoeg informatie die ons inzicht kan geven in wat we verwachten dat gemiddelde mensen doormaken als het gaat om hun verschillende (soort)relaties.

Ten eerste, volgens statistieken uit 2017 hadden mannen gemiddeld 8 intieme connecties – waaronder romantische partners, familie en vriendschap – terwijl vrouwen er 9 hadden. Dus in termen van intieme verbinding (met personen) liggen de cijfers tussen de 8-9 per persoon! Ook is bewezen dat hoe ouder je wordt, hoe meer relaties één persoon kan ontwikkel keren! Bovendien blijkt uit onderzoek dat mensen die wonnen in stedelijk gebied meer intiemcontact hebben dan degene die wonnen buiten de stad; overigens wordt dit verband versterkt door levensfase: jongere personen (18-25 jaar) scoren hoger in termes van sociaal netwerk dan 55-plussers.

Kortom: hoewel er geleidelijk trends zijn in wat betreft het aantal relaties per individu, is elke situatie anders! Daarom is het lastig om precies te zeggen wat ‘gemiddeld’ betekent bij dit onderwerp. Maar als algemene regel kunnen we wel concluderen dat een gemiddelde persoon tussen de 8 en 9 intieme relaties heef!