Het aangaan van Online Dating Relaties: Veiligheid Eerst

Online daten kan leuk zijn. Maar verwaarloos veiligheid en gezond verstand niet wanneer je een partner aan de haak probeert te slaan. Wees op zijn minst voorzichtig op de volgende gebieden.

Bescherm je computer

Zorg goed voor je apparatuur en systemen voordat je het internet op gaat. Je hebt een firewall en antivirusbescherming nodig voor je e-mail en voor wanneer je websites doorzoekt en online communiceert. Op zijn minst kunt u deze twee oplossingen gebruiken die gratis worden aangeboden aan thuiscomputergebruikers (d.w.z. niet voor commercieel gebruik):

Gratis Firewall Download: ZoneAlarm www.zonelabs.com
Gratis Anti-Virus Download: AVG Anti-Virus www.grisoft.com

Bescherm uzelf

Zorg ook goed voor uzelf door geschikte datingsites te kiezen. Zoek en kies een gerenommeerde online datingservice. Hoe? Begin met rond te vragen bij vrienden, buren, collega’s en anderen die u kent en die online dating hebben geprobeerd, en kijk welke plaatsen zij aanbevelen. Daarnaast, zoek “online dating services” en houd een notitieboekje bij van hun URLs of website links, de kosten, regels en voorschriften, volledige contactinformatie van elk en alle andere nuttige informatie die uw interesse wekt. Vergelijk dan elke plaats. Probeer alleen die plaatsen waar u zich veilig voelt. Vermijd de andere.

Dus wees voorzichtig. Wapen uw computer – en uzelf – met de juiste hulpmiddelen en kennis!