hqdefault-6.jpg

Entiteitsrelatiediagram

 

Hé, mijn naam is Taylor en ik kom uit Lucidchart.

Vandaag leert u alles over het Entity Relationship Diagram (ERD).

We beginnen met een overzichtsdiscussie op hoog niveau. Daarna duiken we er samen in en bouwen we samen een perfect voorbeeld: Entiteiten, hun kenmerken, de relaties tussen hen en de inherente relaties.

Aan het einde van deze video kunt u een volledig geheel nieuwe entiteitsrelatiediagram maken.

Heb je je ooit afgevraagd waarom je het krijgt. Een foutmelding vertelt je dat je perfecte Twitter-naam al in gebruik is? Of hoe Amazon zoveel verschillende bestellingen, klanten en producten kan bijhouden? De antwoorden op deze vragen Ligt in het creëren van een database, met een andere betekenis: Het is een verzameling informatie die is georganiseerd zodat de gegevens gemakkelijk kunnen worden opgeslagen, beheerd, bijgewerkt en opgehaald.

Nu gaat er veel informatie naar de database. Het is een proces om te begrijpen hoeveel elementen met elkaar in wisselwerking staan. In een database kan het moeilijk te begrijpen zijn.

Ingenieurs hebben een visuele manier nodig om het te begrijpen Hoe alle afzonderlijke elementen zich tot elkaar verhouden en hoe ze samenwerken.

Om dit te laten zien, maken ze entiteit-relatiediagrammen.

Dus laten we het hebben over het tekenen van een ERD-diagram. U kunt het tekenen met pen en papier, maar het zal gemakkelijker voor u zijn om de planningstool te gebruiken.

Vandaag gebruik ik een gebruiksvriendelijke tool genaamd Lucidchart.

U kunt ook, de tool is eigenlijk gratis, door hier in de rechterbovenhoek te klikken, krijgt u toegang tot de website van Lucidchart, voert u uw e-mailadres in en heeft u binnen enkele seconden een gratis account.

Op deze manier kun je het met mij volgen en ook doorgaan met het bouwen van je eigen ER-diagrammen.

Voordat we een daadwerkelijke ERD kunnen maken, moeten we het beter begrijpen. Voor individuele componenten in het relatiediagram. Dit begint met entiteiten. Dat is een object zoals Een persoon, plaats of ding dat moet worden gevolgd in onze database.

Bijvoorbeeld, in het voorbeeld van iets kopen op Amazon, laten we zeggen een kleine deken, een entiteit kan een klant zijn, een verzoek, en tot slot kunnen we de dekens, het product, niet vergeten.

Nu zullen we elk van deze entiteiten hebben wat we bijvoeglijke naamwoorden noemen, die verschillende kenmerken of attributen zijn.

In dit geval hebben we onder de entiteit van de klant een klantidentificatienummer, voornaam, achternaam, straat, stad, postcode en telefoonnummer.

Het is belangrijk om de entiteiten te onthouden. In uw database zullen er rijen zijn, en dat de features in uw database zullen worden afgebeeld als kolommen.

Nu hebben we verschillende entiteiten en verschillende eigenschappen Op het scherm hier, maar laten we het nu hebben over bestaande relaties tussen deze verschillende entiteiten.

Relaties beschrijven hoe dit is Entiteiten zullen met elkaar communiceren, of helemaal niet.

Het doet dit door een lijn ertussen te trekken.

Dus als ik een grens trek tussen deze specifieke elementen, vermoed ik dat er op de een of andere manier een soort interactie of verbinding is.

Nu we onze relaties op hun plaats hebben, zul je een funky notatie aan deze regels zien.

Dit wordt in feite oorsprong genoemd, wat de relatie verder definieert in een digitale context, vooral in de minimum- en maximumlimieten.

Dus hier, aan de rechterkant, zie je een aantal verschillende typen. We hebben het in ER-diagrammen.

We hebben er één, veel, één en slechts één, nul of één, één of meer, nul of veel.

Wees niet bang als dit nog nergens op slaat.

We zullen enkele voorbeelden doorlopen die u zullen helpen dit volledig te begrijpen.

Laten we het dus hebben over de relatie tussen twee entiteiten en de oorsprong tussen hen Klant en bestelling.

De beste manier om dit te doen, is er op een logische manier over na te denken.

We moeten erover nadenken.

Wat is het minimumaantal verzoeken dat de klant kan krijgen, en wat is het maximumaantal verzoeken dat een klant kan krijgen? Dus laten we beginnen met het absolute minimum.

Wat is het minimumaantal verzoeken dat een klant kan krijgen? Welnu, een klant kan er zijn, maar hij of zij is. Zijn verzoeken kunnen nul zijn.

Dus laten we laten zien dat we hier deze nulmarkering zullen hebben.

Nu moeten we nadenken over de dop.

Wat is het maximale aantal verzoeken dat een klant kan krijgen? Zoals u al weet, kan de klant eindeloze verzoeken hebben.

In het geval van dekens mag u maar één deken hebben.

Dus om dat te laten zien, gaan we die nul of veel gebruiken. Laten we het nu hebben over de minimale en maximale relatie tussen bestellingen en klanten.

Dus stellen we onszelf dezelfde vragen.

Wat is het minimumaantal klanten. Wie kan het verzoek verdragen? En wat is het maximale aantal klanten. Wie kan het verzoek verdragen? Nu kan een specifiek verzoek slechts één klant bevatten.

Of u kunt zich de verwarring voorstellen die kan optreden als het opgegeven systeem zelf veel clients heeft.

In dit geval kan er maar één klant zijn. Het aantal klanten dat moet worden besteld.

En dat kunnen we hier aantonen door deze tag te gebruiken.

Laten we het nu hebben over de relatie of de oorspronkelijke relatie tussen bestellingen en producten.

Dus we zullen onszelf dezelfde vraag stellen.

Hoeveel producten kan een bepaalde bestelling bevatten? Welnu, om een verzoek te hebben, moet het één product bevatten.

Maar veel verschillende producten Het kan in één applicatie worden geplaatst. Om dit op onze kaart te laten zien, zullen we deze codering wijzigen.

Nu stellen we onszelf deze vraag in de tegenovergestelde richting.

Van hoeveel bestellingen kan een product deel uitmaken? Welnu, het product kan deel uitmaken van elke bestelling.

Maar het kan ook het product zijn van veel verzoeken.

Dus hier gebruiken we de nul- of lotrelatie op de grafiek. En nu heb je het hele ER-diagram gemaakt.

En onze Bergman heeft iets kleins gebouwd, maar nu ben je dat. We hebben een fundament en een raamwerk dat je nodig hebt om complexe en complete diagrammen voor entiteitsrelaties te bouwen. Hoewel dit in het begin misschien wat verwarrend lijkt, volg dan deze logica. in staat zijn om een complex ERD-diagram te bouwen. U zult in deze grafiek ook zien dat er enkele onbekende dingen zijn, zoals PK en FK, die verwijzen naar de primaire en externe sleutels.

Iets dat we binnenkort in een video zullen bespreken. Blijf in contact.

En als u de realiteit nodig heeft, hebben we dit schema klaar voor de database. U kunt de import- en exportfuncties van Lucidchart gebruiken om beide voor u geautomatiseerd te laten zijn.

Met de exportfunctie heeft u deze code automatisch voor u en geëxporteerd naar een databasebeheersysteem dat u gebruikt.

Bedankt voor het bekijken van deze tutorial over ER-diagrammen.

Abonneer je op ons kanaal hieronder om toegang te krijgen tot meer nuttige video's en tutorials.

Laat verder een reactie achter als u ideeën of vragen heeft over ERD.

En vergeet niet: meld u aan voor een gratis Lucidchart-account door op de link in de linkerbovenhoek te klikken.

bedankt!